ZTE Blade håller sig kvar i topplistan hos Telia

ZTE Blade
ZTE Blade

Som du säkert har märkt så finns inte Blade i Telia:s nätbutik sen en tid tillbaka, men i deras fysiska butiker verkar mobilen ha funnits kvar desto längre och legat på topp tio-listan över de mest sålda mobiltelefonerna tre månader i rad nu. Under Januari månad var Blade den sjunde mest sålda mobilen i Telias butiker, för att sedan klättra upp under Februari månad till att bli den näst mest sålda mobilen efter iPhone 4.

Nu har Telia släppt försäljningssiffror för Mars månad och nu har Blade gått ner till en tiondeplats på listan. Det är ändå häftigt att ZTE kommit från nästan ingenstans med sitt egna märke på mobiltelefoner i Sverige och lyckas vara bland Telia:s tio mest sålda mobiltelefoner tre månader i rad. En snabb titt på topplistan och du märker att åtta av tio mobiler där har Android som operativsystem och med iPhone 4 och 3GS i toppen med iOS som operativsystem. Nokia och deras Symbian-mobiler lyser med sin frånvaro. Det blir intressant att se om Blade kommer vara kvar i listan nästa månad med tanke på att Telia inte har kvar mobilen i nätbutiken längre, vilket berodde på att de hade problem med att få leveranser av mobilen. Detta borde kunna påverka lagerstatusen i de fysiska butikerna också.

Så här såg topplistan för mest sålda mobiler under Mars månad hos Telia ut:

 1. Apple iPhone 4
 2. Apple iPhone 3GS
 3. Sony Ericsson X8
 4. Sony Ericsson Arc
 5. Sony Ericsson X10 mini
 6. HTC Wildfire
 7. HTC Desire HD
 8. HTC Desire
 9. Samsung Galaxy Mini
 10. ZTE Blade

Källa: IDG och Mynewsdesk

One thought on “ZTE Blade håller sig kvar i topplistan hos Telia”

 1. Jag har i 1 dryg månads tid varit i regelbunden kontakt me Telia för att få koll på när ZTE blade kommer in igen, dom påstog sig då ha leveransproblem men att den skuklle komma in när som helst igen. Men enligt den personen som jag pratade senast me på Telia om ZTE blade sa att andledningen till att dom inte tar in några fler mobiler i nuläget är att dom har haft en reklamation på 35-40% av alla sålda ZTE blade.. Någon annan som hört detta?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *