FAQ

Här i denna FAQ för ZTE Blade hittar du en samling av vanligt förekommande frågor för ZTE Blade som jag fått inskickade via mail och som jag sett många fråga på olika forum på nätet. Har du några bra svar på frågor som jag missat eller om du tycker något borde finnas med här, skriv gärna till kontakt@hetamobiler.se.

1. Min batterilucka för min ZTE Blade har gått sönder/försvunnit – var kan jag beställa en ny eller hitta ett alternativ?

Svar: Att batteriluckan försvinner eller går sönder för ZTE Blade verkar tyvärr inte vara helt ovanligt. Men det finns ett antal olika lösningar:

  • Köp ett nytt skal eller skärmskydd till din Blade: På den Svenska sidan med mobiltillbehör, theMobileStore.se finns det ett antal olika skal och skärmskydd för ZTE Blade. De ersätter kanske inte ersätter just batteriluckan, men det hjälper till att förhindra att det kommer in skräp till batteriet, samtidigt som du ökar livslängden på din Blade med skydd. Några av dessa fodral finns även billigare hos den Amerikanska sidan för mobiltillbehör neTimes och hos brittiska versionen av Amazon.
  • Fler förslag och idéer: På den Svenska sidan för Android-mobiler Swedroid, finns en tråd om just batteriluckan för ZTE Blade där det kan poppa upp lite förslag.

2. När kommer uppdateringen till Android 2.2 FroYo till ZTE Blade och hur får jag ner den i mobilen?

Uppdateringen från det nuvarande operativsystemet Android 2.1 (Eclair) till det nyare Android 2.2 (FroYo) skulle enligt Comviq/Tele2 och Telia kommit i Februari, men nu verkar det istället luta sig mot i slutet av Mars 2011. Uppdateringen får du då lättast genom att köpa en ZTE Blade genom Telia eller Comviq/Tele2, men det verkar också som att operatörerna kommer att gå ut med ett meddelande till tidigare kunder för hur du lättast laddar ner och installerar Android 2.2 i din Blade.

Med Android 2.2 FroYo får du en del nya funktioner och optimeringar, som till exempel för mågan att installera appar på SD-minneskortet och ökad prestanda för pushteknik.

3. Kan jag använda min ZTE Blade som ett modem till min dator och dela dess Internetuppkoppling? Hur gör jag i sådana fall detta?

Det verkar krångligt att dela ut uppkopplingen med det operativsystem som leverantörerna skickar ut ZTE Blade med nu (Android 2.1). Om du vill dela ut nätverket då krävs det lite pillande med mobilen och du verkar behöva roota den (Läs mer här). Delning av nätverket, vilket också kallas "Wi-Fi tethering" verkar ha kommit inbyggt till Android 2.2 vilket både Comviq/Tele2 och Telia har tidigare sagt ska finnas i mobilerna i Februari, men nu verkar det luta mot slutet av Mars. Om du har tur så behöver du inte mecka så mycket med din Blade om du köper den med Android 2.2.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Allt om mobilerna i ZTE Blade-familjen